We willen onze renners en hun ouders  begeleiden in hun geliefkoosde sport en dit met betrekking tot diverse aspecten.

Voeding : Dit is één van de basiselementen om zich “goed” te voelen.Een goede en evenwichtige voeding zal ervoor zorgen dat de renner beter gaat functioneren en dat resulteert in betere resultaten en een hogere tevredenheid van de renner.Voedingsbegeleiding kan gaan van algemene voedingstips, het kiezen van de juiste supplementen, het juist klaarmaken van drinkbussen tot uitgebreidevoedingsschema’s. Sonja Joachims, als sportvoedingsadviseur,  zal de renners hierin begeleiden. 

Medische begeleiding : Medische begeleiding  is een belangrijk aspect in de mountainbikesport.Voor een renner is het noodzakelijk om naar z’n lichaam te luisteren.Op jonge leeftijd is dit niet zo gemakkelijk, vandaar dat we zowel de renner als hun ouders hierin willen adviseren. Blessure preventie is hierbij een belangrijke factor samen met een goede opwarming en cooling down. Tevens kunnen de renners gebruik maken van  uitgebreide massagemogelijkheden, om zo het spierherstel te bevorderen. Sonja Joachims, als erkend sportverzorger van Bloso, zal de renners hiermee bijstaan in raad en daad. Blijkt dit niet afdoende te zijn, en is er medische bijstand vereist, dan staat Dr. Jan Wanten klaar om onze renners en hun ouders hierin advies te geven en de nodige onderzoeken te doen. De gezondheid en het welbevinden van onze renners staat immers voorop.

Training : Om vooropgestelde doelen te bereiken moet alles kloppen. Dit lukt niet altijd zonder een degelijke voorbereiding.
Via Jan Van Herck van Bike Training kunnen onze renners en ouders trainingsadvies raadplegen waar nodig. Training, voeding en medische opvolging zijn de 3 sleutelelementen naar succes! 

Het laatste aspect van de begeleiding bevindt zich op het terrein van reglementen. UCI, Vlaams of Waals, steeds staan we ook op dit gebied onze renners met raad en daad bij.

 

X